+90 (533) 898 31 31
Cips tarhanasını Yavuz Sultan Selimin Mısır seferine çıkarken ordularının hem doyurucu hem de taşıması kolay sıcaktan ve soğuktan etkilenmemesi için istenilen yiyecektir. Kahramanmaraş tarhanası diğer tarhanaya göre değişiktir yapılması zahmetli olup çerez niyetine yenilir ve çorba yapılır ara öğün olarak da doyurucu bir besin kaynağıdır. Anadolu kültürünü yansıtmaya devam ederek hem besin değeri yüksek hem de doyurucu çerez niyetine yenilir.
İnternet sitesi üzerinden Semir Eraslan Hatay Yöresel ve Antakya Uzun çarşıdaki mağazamızı ziyaret ederek ürünü temin edebilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden verdiğiniz siparişleriniz 470 gr ve katları olarak şeffaf paketlerde paketlenmiş olarak sizlere gelmektedir. Verdiğiniz siparişler 1 ile 3 iş günü içerisinde hazırlanıp kargoya verilmektedir. Yaz kış gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz cips tarhana sizin ve sevdikleriniz için sipariş verebilirsiniz.
Üreticiden sofralara kadar uzanan süreçte ürettiklerimizin en sağlıklı biçimde korunarak, kaliteli ve güvenilir bir şekilde sizlere ulaşması hedefi ile Hatay'da Semir Eraslan ürünlerinin, milyonlarca kişinin öncelikli tercihi olmayı hak etmesi için gayret ediyoruz. Aldığınız ürün sizlere ulaştığında ürünü muhafaza ve saklama koşullarına uyarak saklanmalıdır. Aldığınız ürünü uzun süre saklayarak tüketebilirsiniz. Ürün elinize ulaştığı zaman yorumlar kısmına görüşlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Değerli ve kıymetli yorumlarınız bizim için önemlidir. Yeniliklerden ve indirimlerden haberdar olmak için Instagram hesabını takip edebilirsiniz. Sofranızdan güzellikler eksilmemesi dileğiyle...
Cips Tarhanası Nasıl Yapılır;
Malzemeler;
Cips Tarhana Yapılışı;
Dövme buğdayı ıslatılıp bekletilir tencerede odun ateşinde su kaynatıp dövme buğdayı içerisine aktarıp altına tutmaması için bolca karıştırılır. Kıvamı gelen dövme buğdayını ekşiyip mayalanması için soğumaya bırakılır. Yoğurdun içerisine göz kararı kekik eklenip iyice karıştırılır. Soğuyan dövme buğdayına yoğurt eklenip iyice karıştırılır. Tam güneş alan yerde temiz beze sererek bir gün bekletilir. Makinede çekilerek inceltilen tarhana çiğ denilen hasırlara ince şekilde serilir. İki üç gün bekletilerek kuruması sağlanır. Kuruyan tarhana çiğden ayrılarak saklamak üzere kaldırılır. Eylül ayında yapılan cips tarhana daha beyaz ve daha narin olur.