+90 (533) 898 31 31
Isırgan tohumu, dünyanın tüm ılıman bölgelerine yayılmış bir bitki türüdür. Yaprakları yeşil, kenarları dişli ve ovaldir. Isırgan otunun 5 türü ülkemizde toprağı nemli olan kırlarda, yol, tarla kenarlarında, bahçe ve duvar diplerinde sıkça görülür. Boyları 1 metreye kadar uzar. Kuşkusuz bir çoğumuz ısırgan otuna dokunmuş acısını, kaşıntısını yaşamışızdır. Ayriyeten yemeğini, kaynatıp suyunu farklı alanlarda kullanmışızdır. Isırgan tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.
Isırgan tohumunu internet sitesi Hatay Yöresel ve Semir Eraslan veya Antakya uzun çarşı da bulunan Semir Eraslan mağazadan temin edebilirsiniz. Verdiğiniz siparişi 100 gr ve katları olarak sizlere şeffaf paket içerisinde gönderiyoruz. Ürünü aldıktan sonra muhafaza ve saklama koşullarına uyulmalıdır. Isırgan tohumunu uzun süre nemsiz ve kuru ortamda muhafaza edebilirsiniz. Yerli ısırgan tohumunun yanında roka tohumu, turp tohumu, maydanoz tohumu, tere tohumunu ve deve dikeni tohumu da sipariş verebilirsiniz.
Aldığınız ısırgan tohumunu kullanıp yorumlar kısmına yorumlarınızı paylaşabilirsiniz. Değerli yorumlarınız bizim için çok önemli ve değerlidir. Instagram hesabımızı takip ederek yeniliklerden ve indirimlerden haberdar olabilirsiniz. Semir Eraslan garantisi ve farkıyla kapınıza kadar gelen lezzetler.
Isırgan Tohumu Ekimi;
Isırgan tohumu ekimi yapmak isteyenler için Nisan, Haziran ve Eylül, Ekim ayları arasındaki periyotlar tercih edilebilmektedir. Fidelerin birbirine olan uzaklığı yayılmacı bir bitki olduğu için bir metreye yakın olması daha iyi olur. İlk yılda daha iyi ürünler almak için fidelerin yanına asmalarda olduğu gibi dayanak yapılmaktadır. Çok kolay ürün alınır ancak ikinci yılın sonunda alınan ürün miktarı baya bir artacaktır. İkinci yılın sonlarında hektar başına 2.5 ton civarı ürün alınabilir. Isırgan otu yaprakları tüylüdür, deri ile temas ettiği zaman kaşınma hissi bırakacak formik asit içerir. Ayrıca bitki demir bakımından da oldukça zengindir. Isırgan otu yayılmacı politikasını yetişirken toprağa saçtığı tohumlar ile sağlar ve kökü de rizom gibidir. Isırgan otu yetiştiriciliği, yetiştirirken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar ise ekim zamanlarına dikkat edilmesi, gübrelemenin doğru yapılması ve zirai ilaçlardan, bitki koruma maddelerinden kaçınmasıdır. Toprağın nemli ve sulu bir arazi olması da ısırgan otu yetiştirmek için oldukça önemlidir.