+90 (533) 898 31 31
Tere tohumu, yerli olup turpgiller familyasından bir bitki olan tere otunun çiğ yenmesi gerekir. Yaprakları salata olarak yenen ince yapraklı bir bitkidir. Akdeniz bölgesinde genellikle salata olarak kullanılır. Yeşil yapraklı olup salatalarda ve yemeklerinizin yanında yeşillik olarak limon sıkıp tüketebileceğiniz yerli ince yaprak tere tohumlarından elde ediliyor. Tere tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.
Tere tohumunu internet sitesi Hatay Yöresel ve Semir Eraslan veya Antakya uzun çarşı da bulunan Semir Eraslan mağazadan temin edebilirsiniz. Verdiğiniz siparişi 100 gr ve katları olarak sizlere şeffaf paket içerisinde gönderiyoruz. Ürünü aldıktan sonra muhafaza ve saklama koşullarına uyulmalıdır. İnce yaprak tere tohumunu uzun süre nemsiz ve kuru ortamda muhafaza edebilirsiniz. Yerli tere tohumunun yanında roka tohumu, turp tohumu, maydanoz tohumu, ısırgan tohumunu ve deve dikeni tohumu da sipariş verebilirsiniz. Kış aylarında mis gibi sofralarınızı yerli tohumlar ile yeşillikler sarsın.
Aldığınız tere tohumunu kullanıp yorumlar kısmına yorumlarınızı paylaşabilirsiniz. Değerli yorumlarınız bizim için çok önemli ve değerlidir. Instagram hesabımızı takip ederek yeniliklerden ve indirimlerden haberdar olabilirsiniz. Semir Eraslan garantisi ve farkıyla kapınıza kadar gelen lezzetler.
Tere Tohumu Ekimi;
Tere tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Tere tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Tere tohumunu ekeceğiniz toprağı zararlı otlardan temizleyin. Sürüp hazırladığınız toprağı tere tohumu ekimi öncesinde nemlendirin. Tohumu ekmeden önce toprağa yanmış çiftlik gübresi atılması iyi olur. Serpme olarak ekerek karıştırılır.
Çimlendirme;
Tere tohumunu açık arazide çimlendirecekseniz çimlendirecek toprağı işleyiniz.işlenmiş toprağa tere tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız. Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla yada bez ile kapatınız. Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 3-5 gün içerisinde gerçekleşecektir.
Sulama;
Tere bitkisi günlük, düzenli bir şekilde sulanmalı. Sabah erken saatlerde ya da akşam serinliğinde sulanması iyi olur. Yetişen tere bitkisini afiyetle ister salata ister yemeklerin yanında yeşillik olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...